Kalıcı Makyaj - Saç Similasyonu

Kalıcı Makyaj

Kalıcı makyaj dövme işlemine benzer bir işlemdir. Steril ve tek kullanımlık bir iğne ile renk verici özelliği bulunan çok küçük boya tanecikleri cildin üst tabakasına zerk edilmesi işlemidir.

Saç Similasyonu

Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç SimülasyonuSaç simülasyonu ya da saç gölgelendirme işlemi saç ekimine alternatif olmaktan daha çok birbirini tamamlayıcı olabilecek iki farklı uygulamadır. Örneğin saç ekimi sonrası arzu edilen yoğunlukta ekim yapılmadığından ya da kişinin saç miktarının yetersiz olması nedeniyle seyrek ekim yapılmasından kaynaklanan ara boşlukların saç gölgelendirme tekniği ile kapatılmasında son derece başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.

Kalıcı makyaj silinebilir mi?

Evet. Kalıcı makyaj da tıpkı dövme gibi kimi kişilerde sıkkınlık yaratabilmektedir. Dövme silme işleminde kullandığı gibi kalıcı makyajı da silmede lazer cihazlarından faydalanmaktadır. Lazer cihazları dışında dermabrazyon, cerrahi müdahale (kliniğimizde yapılmamaktadır) ya da yine kalıcı makyaj teknikleriyle uygulama yapılan bölgenin kamufle edilmesi gibi yöntemlerden de faydalanılabilir. Güvenilir merkezlerde yapılmadığı takdirde cilde rengi veren pigmentlerin renginin açılması gibi yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.

Kalıcı makyaj kimler için uygundur?

  • Kaş ve kirpikleri seyrek, cansız veya dökülmüş olan kişiler
  • Cilt hassasiyeti ya da alerjik reaksiyonlardan dolayı geleneksel makyaj malzemelerini kullanamayanlar
  • Terledikleri ya da su içerisinde bulundukları için tenis, basketbol, yüzme gibi aktif spor yapan kişiler ya da gün içerisinde defalarca makyaj tazelemek istemeyen kişiler,
  • Yoğun iş temposunda çalışan ve makyaj yapmaya düzenli vakit ayıramayan kişiler
  • Kalıcı makyajın uygulanabileceği bölgelerde ufak kusurlarını kapatmak isteyen, şekil bozukluklarını gidermek isteyen kişiler

Kalıcı makyaj medikal nedenler?

  • Artrit, Parkinson gibi çeşitli hastalıklardan dolayı elleriyle ilgili yetenekleri zayıflayan ve makyajını yapamayan kişiler
  • Göz bozukluğu yaşayan ve makyaj yapmakta zorlanan kişiler
  • Kemoterapi gördüğü için kaş ve kirpikleri dökülen kişiler
  • Meme ameliyatı sonrası meme ucu alınan kişiler
  • Vitiligo (ala) hastalığı bulunan ciltteki açık renkli bölgelerin normal cilt rengine yaklaştırılmasını isteyen kişilere uygulanabilir.

Saç Simülasyonu Ağrılı Bir İşlem midir?

Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç SimülasyonuSaç simülasyonu işlemi esnasında kişi, ‘’Scalp’’ derisinin hassasiyetine bağlı olarak hafif bir miktar ağrı hissedebilir. Ayrıca ağrı eşiği kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Saç simülasyonu işlemi yapılmadan önce bu işi için özel üretilmiş lokal anestezi kremleriyle ‘’Scalp’’ derisi uyuşturulur. Böylelikle ağrı eşiği düşük de olsa kişinin hissedeceği ağrının en alt seviyeye çekilmesi sağlanır.

Saç Simülasyonu Yaptırdıktan Sonra Tekrar Saç Ekimi Yapılabilir mi?

Saç Pigmentasyonu, Saç Dövmesi, Saç SimülasyonuTabi ki yapılabilir. Ne Saç Simülasyonu yapılmış olması, saç ekimine, ne de saç ekimi yapılmış olması Saç simülasyonuna engel değildir. Ayrıca saç simülasyon işlemi ekim yapılmış saçların dökülmesine neden olmaz. Saç simülasyonu ya da saç gölgelendirmesi; saç ekiminden beklediği sonucu alamayan bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Saç simülasyonu ile saç ekimiyle elde edilen görünüm netleştirilip daha da güçlendirilmektedir. Saç ekimi maliyetli ve uzun bir süreç olduğu için; saç simülasyonu uygulama ve sonuç alma yönünde daha hızlıdır. Saç simülasyonu ile geriye doğru yapılan işlemin görünümü sağlamlaştırılır.